2010. február 20., szombat


Szerintem szecessziós, a férjem szerint törökös... Mindenesetre törökösnek indult, mert néhány évvel ezelőtt egy dekoráció készítésekor begyűjtöttem törökös motívumokat, és most elővettem őket újra. Bár már vagy 30 éve elvarázsolnak ezek a minták... Napokig gondolkoztam, hogy hogyan is színezzem? És akkor megláttam a Meskán Pocok egyik mappáját, amit szecessziós motívumokkal vont be... És akkor megjött az ihlet, hogy fehér alap lesz az én kendőmön is. Így született ez a darab. Bár a keleti díszítés dús és pazar, nekem tetszik ez a halvány, finom színezés is. A kontúr metálbarna színű, szépen csillog.Méretei: kb. 88x88 cm. Gyapjúmosószerrel, vagy samponnal mosható. Nagyon kellemes viselet. :)

Ára: 6500 Ft

Posted by Picasa

2010. február 15., hétfő

Szürke, de nem kisegér




Kétféle szürke anyag kombinációjából, szabad gépi tűzéssel és applikálással készült ez a táska, erős, jó tartású anyagokból.
Méretei: a szájánál 30 cm, a legszélesebb pontján 48 cm. Magassága 38 cm. Cipzárral záródik. Állítható hosszúságú a füle: 80-123 cm-ig.
Ára: 7900 Ft + postaköltség
Posted by Picasa

2010. február 9., kedd

Olvaszd fel a havat!






Ezzel a piros, narancs pezsgéssel!
Nekem mostanában nagyon jól esik ránézni ilyen élnk, tüzes színekre- nem tudom, ti hogy vagytok vele?
Egyszerű kis táska, szinte csak összedobva...
Méretei: 36x38 cm, 10 cm-es talppal, 91 cm-es füllel.
Cipzárral záródik, belül egy kétosztatú zsebe van.
Flízzel bélelt, szabad gépi tűzéssel és gépi hímzőöltéssel díszített- és egyben a tartását is ez adja neki. Igazi vidám táska télben-nyárban. :)
Ára: 5900 Ft

2010. február 8., hétfő

Tavaszváró tarisznya







Házilag festett textilekből és Édesanyám horgolásából, és más csipkékből állítottam össze ezt a tavaszi színekben pompázó válltáskát. Szabad gépi tűzéssel díszítettem az elejét is és a hátulját is.
Méretei: a szájánál 31 cm, a legszéesebb pontján 43 cm.
Magassága 34 cm, füle állítható 70-110 cm között.
Cipzárral záródik, belül egy kétosztatú zsebe van.
Ára : 7900 Ft + postaköltség
Posted by Picasa

2010. február 3., szerda

Kelet varázsa - megint





Vannak olyan anyagok, amelyeket annyira szépnek találok, hogy nem is merem mással kombinálni- ez is egy olyan anyag számomra. A táska felső részét szabad gépi tűzéssel díszítettem, és egy kis mandalával- remélem, méltó lett az aljához?
Méretei: a szájánál 35 cm, a legszélesebb ponton 35 cm. Magassága: 40 cm. Csak a felső részt steppeltem, de kapott egy lenvászon bélést, zsebbel. Cipzárral záródik, füle állítható: 55-95 cm-ig.
Ha sikerül véghez vinni a terveimet, akkor hamarosan kaphatók lesznek a boltomban selyemkendők, sálak... A táskáimhoz illő színben, stílusban. Régóta vágyom rá, hogy fessek, tekintve akár a legelső szakmámat is... Most úgy látszik, hogy sikerül megvalósítani. :)


Ára: 6900 Ft
Posted by Picasa